Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 02:54

Έξι οι υποψήφιοι για τη θέση του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού


logodiktyopoliton


Αποστολόπουλος, Τίγκας, Τούτουζας, Κανάκης, Ζήκας και Ρεκλείτης τελικά είναι οι έξι υποψήφιοι Δήμαρχοι που με τους συνδυασμούς τους θα λάβουν μέρος στις Δημοτικές εκλογές στην πόλη μας μετά και την επίσημη χθεσινή ανακοίνωση του Δικτύου Πολιτών.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης:

“Ανανεώνουμε τις δεσμεύσεις μας”

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Στην ζοφερή εποχή της απόλυτης συναλλαγής που ζούμε, που αφθονεί η υποκρισία και η πολιτική εξαπάτηση, που η αντιστροφή των εννοιών των λέξεων τείνει να γίνει κανόνας, με κορυφαία παραδείγματα την μετατροπή από τον πρωθυπουργό του περήφανου ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο ΝΑΙ της υποταγής σε όλα και την ψευδεπίγραφη έξοδο από τα μνημόνια, που πλασάρει η κυβέρνηση,

Εμείς,
επιλέγουμε να ανανεώσουμε τις δεσμεύσεις μας, τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε απέναντί σας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Τα διάφορα “success story” που μας πλασάρουν διαχρονικά, απέχουν πολύ από την πραγματικότητα που βιώνουμε και δεν μας καλύπτουν. Υποθέτουμε ούτε και εσάς.

Μας επιφυλάσσουν βασικά το ρόλο του παρατηρητή / αποδέκτη των αποφάσεων και των έργων τους, ενώ ο σχεδιασμός και οι αποφάσεις για το σήμερα και το αύριο, οφείλει να στηρίζεται σε όλους μας.
Το "να μην το βάζεις κάτω", ειδικά στις παρούσες συνθήκες, είναι μία σημαντική πράξη-στάση.
Η Συνέλευση του «Δικτύου Πολιτών Χολαργού-Παπάγου» :
- Ενέκρινε τον απολογισμό της δράσης των μελών μας και του εκπροσώπου μας Περικλή Ζήκα στο Δημοτικό Συμβούλιο, της δημοτικής περιόδου που διανύουμε.
- Αποφάσισε την συνέχιση και ενδυνάμωση του αγώνα μας, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, για τα οράματά μας και το κοινό όφελος των συμπολιτών μας.
- Αποφάσισε την συμμετοχή μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις / στηρίξεις, και ανέδειξε ομόφωνα τον Περικλή Ζήκα, ως επικεφαλής του συνδυασμού μας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσες και όσους μας στήριξαν και στάθηκαν δίπλα μας στους αγώνες που δώσαμε και αυτή τη δημοτική περίοδο που βαίνει στο τέλος της.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε επίσης, όσες και όσους αποφάσισαν να συμβάλλουν ενεργά και να συμπαραταχτούν μαζί μας στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου μας, και να αγωνιστούν μαζί μας στην εκλογική μάχη, προκειμένου να χαλάσουμε τα σχέδια στους προπαγανδιστές της ΤΙΝΑ (όλους αυτούς που θέλουν να μας επιβάλουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση), και να διεκδικήσουμε να έχουμε μια ουσιαστικά καλύτερη ζωή σε μια καλύτερη πόλη.

Η διεκδίκηση όμως είναι άγνωστη λέξη για την πλειονότητα των εκπροσώπων των κατεστημένων δυνάμεων. Είναι μαθημένοι /ες να υποτάσσονται στις κεντρικές πολιτικές, να μην αμφισβητούν, ακόμη και να καμαρώνουν όταν τους επιβραβεύουν για την πλήρη υποταγή / συμμόρφωσή τους σε αυτές.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που «διεκδικούν» από τη Δημοτική Αρχή, αλλά δεν διεκδικούν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και κυρίως δεν αμφισβητούν τις κεντρικές πολιτικές. Πλην όμως, οι εφαρμοζόμενες κεντρικές πολιτικές δεν είναι ουδέτερες, όπως επιχειρούν να μας πλασάρουν. Είναι κομματικές πολιτικές που εξυπηρετούν και υπηρετούν οικονομικά συμφέροντα και στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Υπάρχουν και αυτοί που σκόπιμα καμώνονται, πως είναι ενάντια στις κομματικές παρεμβάσεις γενικώς και αορίστως, αλλά δεν θα τους δείτε ποτέ να εναντιώνονται πραγματικά στις εφαρμοζόμενες κομματικές πολιτικές και στα κόμματα που τις εφαρμόζουν. Στην πράξη συναλλάσσονται παρασκηνιακά με όλα τα κόμματα, τους μηχανισμούς και τα κομματικά στελέχη και δημοσίως μας πουλάνε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες…».

«Διεκδικούν» με τον τρόπο αυτό (δηλαδή με ρητορείες πολιτικής εξαπάτησης) την αναγνώριση και καταξίωση τους στην τοπική κοινωνία, προβάλλοντας ως αξία τον διαχρονικό χαμαιλεοντισμό τους ως υπηρέτες (laquais) της εκάστοτε κομματικής / κυβερνητικής εξουσίας και ως «μαγκιά» την «ευφυή» υποταγή στις κεντρικές πολιτικές.

Η ανέλιξη όλων των ανωτέρω στην τοπική εξουσία δεν πρόκειται να προσφέρει τις αναγκαίες πολιτικές και λύσεις που έχει ανάγκη η πόλη μας στους κρίσιμους τομείς. Όταν δημόσια, αλλά κυρίως παρασκηνιακά στηρίζουν τις εφαρμοζόμενες κεντρικές πολιτικές που υπονομεύουν και καταστρέφουν την κοινωνική συνοχή και διατηρούν το κατεστημένο (status quo), δεν γίνεται να προσδοκάς άλλες πολιτικές στο τοπικό επίπεδο, που να αντιστρατεύονται τις κεντρικές πολιτικές.

Καλούμε κάθε πολίτη και κάθε συλλογικότητα που αντιτίθεται στις μνημονιακές πολιτικές καθώς και στις αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις του “Καλλικράτη” και του «Κλεισθένη», που καταστρέφουν τη ζωή της πλειοψηφίας των συνδημοτών μας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να δικτυωθούν / συστρατευτούν μαζί μας στον αγώνα για ανάσχεση αυτών των πολιτικών, για ανατροπή του τοπικού δημοτικού κατεστημένου, για έναν Δήμο με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του, για τη συμμετοχή των δημοτών στη λειτουργία του, για ριζικές αλλαγές στην πόλη μας.
Δεν έχουμε ανάγκη από σωτήρες, από τεχνοκράτες αυθεντίες της διαπλοκής, από παράγοντες που στα λόγια διαφωνούν αλλά αποδέχονται ασμένως τις κεντρικές πολιτικές επιλογές, από δήθεν «ανεξάρτητους υποψήφιους» που ασκούν εξαρτημένη πολιτική.

Δεν αφήνουμε άλλους να αποφασίσουν για μας, γιατί «αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται»! (Μ. Μπρεχτ)

Η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Πολιτών Χολαργού-Παπάγου



Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.